Vorstvrije oog- en nooddouches

Vorstvrije oog- en nooddouches

In omgevingen waar de temperatuur onder de 0 °C kan zakken, moet de bedrijfsveiligheid van noodvoorzieningen worden gewaarborgd. Dit geldt ook voor nooddouches, waar het water over het algemeen door leidingen loopt. Echter, wanneer de grondtemperatuur dusdanig daalt, kan het voorkomen dat deze leidingen bevriezen. Hierdoor heeft het water geen goede doorgang meer en kan de nooddouche minder tot geen water meer afgeven. Bij een calamiteit mag dit niet gebeuren, want elke seconde telt. Een vorstvrije nooddouche biedt hierin de uitkomst. Door de effectieve tracing wordt de douche beschermd tegen bevriezen, waardoor de vorstvrije nooddouche zeer geschikt is in extreem koude situaties. Ook zijn vorstvrije nooddouches ideaal voor gebruik in industriële omstandigheden.

Hoge kwaliteit

De vorstvrije nooddouches van Nedelko zijn gemaakt van hoogwaardig RVS, zijn zeer betrouwbaar en van de hoogste kwaliteit. Ook voldoen ze aan alle gestelde eisen en geldende normen voor veiligheidsdouches, zoals DIN 12899-3:2009, DIN EN 15154-1/-2:2006 en ANSI Z.358.1. Door het ATEX certificaat zijn de vorstvrije nooddouches ook geschikt voor het gebruik in EX-zones. Een vorstvrije oog- en nooddouche kan uitgevoerd worden met een automatische spoelklep die een vooraf bepaalde tijd en interval het water zal doorspoelen om legionellavorming geen kans te geven.

Watertemperatuur vorstvrije nooddouche

De hoogwaardige tracing voorkomt bevriezing van de leiding maar zal het water niet verwarmen. De watertemperatuur van een vorstvrije nooddouche zal dezelfde zijn als de temperatuur in de waterleiding, in veel gevallen is dat koud tot zeer koud. Verwarmd water verhoogd de veiligheid in geval van een calamiteit. Een minimale spoeltijd van 15 minuten is geen probleem als de temperatuur van het water rond de 20 graden is. Wij adviseren om hiervoor een tankdouche of een thermo-nooddouche te kiezen of de vorstvrije douche aan te sluiten op een waterleiding met verwarmd water.

Plaatsing vorstvrije nooddouche

De vorstvrije nooddouche dient aangesloten te worden op een permanente watertoevoer. Hierbij is het mogelijk om de douche vrijstaand te plaatsen, of te monteren aan een muur. Doordat het systeem enigszins modulair is, kun je kiezen voor diverse uitvoeringen. Denk hierbij aan de combinatie tussen een vorstvrije nooddouche en een oogdouche, of kies voor zijwanden om gure wind buiten te houden. Een sirene, (extra) verlichting of een opstapplatform behoren ook tot de mogelijkheden. Onze industriële vorstvrije nooddouches kunnen worden aangepast aan het betreffende project ter plaatse. Neem contact op met onze specialisten voor jouw specifieke case.

Vorstvrije oogdouches

Nedelko heeft ook vorstvrije oogdouches in het assortiment. Deze oogdouches zijn speciaal bedoeld om in koude omgevingen de ogen en het gezicht te kunnen reinigen bij calamiteiten. De vorstvrije oogdouches kunnen vrijstaand worden neergezet, maar ook aan een muur gemonteerd worden. Door de controlethermostaat kun je altijd zien wat de temperatuur is van het water van de oogdouche. Ook is er de optie om de oogdouche te implementeren een vorstvrije nooddouche. De vorstvrije oogdouches zijn conform DIN EN 15154-2:2006 en ANSI Z.358.1 en zijn tevens geschikt voor gebruik in EX-zone 1 & 2.

Nooddouche huren

Heb je tijdelijk extra capaciteit nodig? Bij Nedelko kun je een tankdouche huren. Vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Downloads


Nedelko - FSP-Tech® Vorstvrije industriële douches

Nedelko - FSP-Tech® Technische tekening Vorstvrije industriële douches
 

Video's 
 

Youtube - FSP-Tech® Selfdraining Pipework

Youtube - FSP-Tech® Range 11 Adjust Sprayheight Eyewash

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends

Hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Bel +31 180 64 54 00
Plaats een order
Of start de livechat

Veiligheidsproducten van Nedelko

Hoogwaardige kwaliteit

Bij alles wat wij doen, heeft de kwaliteit de hoogste prioriteit. En dat niet pas sinds gisteren, maar al 65 jaar lang!

Gebruiksvriendelijk

Onze producten dragen bij aan efficiëntere en veiligere werkprocessen van onze klanten. Bij wens kan er altijd een producttraining gegeven worden door één van onze productspecialisten.

Betrouwbaar en robuust

De betrouwbaarheid komt van onze robuuste producten en onze nuchtere mensen, die er alles aan doen om jouw probleem op te lossen.

Conform de geldende normen

Nedelko staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Vandaar vinden wij het belangrijk dat al onze producten voldoen aan de geldende wetgeving en normen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends