Kabelbinder

Met de kabelbinders van ABB, Band-It, Elematic en Pro-Install worden kabels, draden of leidingen veilig bijeengehouden. Het pakket kabelbinders bestaat inmiddels niet alleen meer uit de Ty-Rap® – oorspronkelijk van Thomas & Betts, tegenwoordig van ABB – maar uit een uitgebreid assortiment kabelbinders dat ingezet kan worden voor de meest uiteenlopende doeleinden. Binders van kunststof met metalen sluiting, binders geheel uit kunststof en metalen binders die vooral gebruikt worden voor zware (industriële) toepassingen. Tevens zit er een detecteerbare variant in het assortiment.

Kabelbinder assortiment:

KABELMANAGEMENT KABELBINDER

Een kabelbinder is een handig hulpmiddel om kabels, snoeren, draden, leidingen en slangen te bundelen. Hoe klein een kabelbinder ook is, het speelt een grote en belangrijke rol in kabelmanagement. De kostprijs is relatief laag, het is makkelijk in gebruik en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een kabelbinder, ook wel bundelband, ty-rap (of tyrap), tiewrap (of tie wrap of tie-wrap), colsonbandje of sjorbandje genoemd, is een langwerpige strip met een opening of oog aan één zijde en de andere kant een geribbeld oppervlak. De opening heeft een kleine weerhaak. Wanneer het spitse uiteinde erin wordt gestoken, kan het stripje aangetrokken worden. Door het weerhaakje kan het uiteinde echter niet meer teruggetrokken worden; de lus kan alleen maar strakker. Wil je de kabelbinder op de juiste sterkte aantrekken, gebruik dan een aantrektang. Wil je de kabelbinder toch loskrijgen, dan dient deze doorgeknipt of doorgesneden te worden.

DETECTEERBARE KABELBINDER

Nedelko voert een uitgebreide lijn aan detecteerbare kabelbinders van Elematic. Deze speciale kabelbinders kunnen geïdentificeerd worden door metaaldetectoren, röntgenapparatuur en door visuele inspectie. De kabelbinders zijn zeer geschikt voor toepassingen in de voedsel en farmaceutische industrie en tevens in andere verontreinigingsgevoelige branches waar detectieapparatuur wordt gebruikt.

Detecteerbare producten zorgen ervoor dat de risico’s omtrent verontreiniging door vreemde stoffen in productiesystemen voorkomen kunnen worden.

Op deze manier helpen ze bedrijven te voldoen aan de HACCP-principes in de voedingsindustrie, de GMP-richtlijnen in de farmaceutische sector en de algemene ISO 9000 normen.

RVS KABELBINDER VS. KUNSTSTOF KABELBINDER

Een RVS kabelbinder wordt gebruikt om kabels, draden en andere materialen samen te binden, zelfs onder zeer extreme omstandigheden. De stalen kabelbinders zijn namelijk gemaakt van hoogwaardig RVS, zijn ze resistent tegen corrosie, straling, extreem lage, maar ook extreem hoge temperaturen en agressieve chemische verbindingen. Ook heeft een RVS kabelbinder een hoge spankracht. Dit is ideaal voor industriële toepassingen, zoals de (petro)chemische industrie, de voedingsindustrie, de scheepsbouw, transport, offshore en vele andere zware omgevingen.

Een kunststof kabelbinder wordt ook gebruikt om draden, kabels, snoeren en overige materialen samen te binden, maar wordt voornamelijk toegepast bij elektrische kabels, doordat kunststof niet geleid.

Ook zijn er nog klittenband kabelbinders, zoals de VELCRO® Brand ONE-WRAP® Strap. Deze zijn duurder dan standaard kabelbinders, maar zijn herbruikbaar, waardoor de klittenband kabelbinders duurzaam zijn.

Persoonlijk advies van een specialist?
De Nedelko productspecialisten beschikken over uitgebreide technische vakkennis en staan voor jou klaar met een professioneel advies.

Nieuwe producten

Prolumia LED Pro-Logic

Vooruitstrevende downlight-serie voor algemene verlichting met een modern-elegante verschijning. Pro-Logic integreert naadloos in het plafond en zorgt voor harmonie in de verlichting van woon- en commerciële omgevingen. Naast het esthetische aspect, excelleert de Pro-Logic in performance, lichtcomfort, gelijkmatigheid en betaalbaarheid.

Bekijk serie

Prolumia LED Pro-Fusion

Grensverleggend in performance, betrouwbaarheid en toepassingsmogelijkheden. De Pro-Fusion downlight-serie is een verlichtingsinnovatie die zijn gelijke niet kent. Of het nu algemene verlichting voor een nieuwbouwproject betreft, of het vervangen van compact-fluorescentiedownlights in bestaande bouw, de Pro-Fusion realiseert verlichting die aanzienlijk comfortabeler is en direct substantieel energiekosten reduceert.

Bekijk serie