In de industrie wordt veel gewerkt met gevaarlijke stoffen en materialen, waarbij ongelukken op de loer liggen. Denk hierbij aan rondvliegende metaalsnippers, stof, chemicaliën of ander vuil, welke in de ogen kunnen komen. Bij dit soort calamiteiten kunnen luttele seconden cruciaal zijn voor het behoud van het gezichtsvermogen. Een oogdouche is daarbij bepalend. Wanneer de ogen namelijk snel gespoeld worden kunnen zware beschadigingen aan het gezicht worden voorkomen. Daarom is het belangrijk een oogdouche beschikbaar te stellen op de werkvloer waar het risico op een oogverwonding aanwezig is.

Veiligheid oogdouche

Een oogdouche van Nedelko voldoet aan alle wettelijke eisen, zoals ANSI Z358.12004/2009, DIN 12899-3:2009 en EN15154. De oogdouche is gemaakt van stevig ABS en is voorzien van een afdekkap. Wanneer deze kap wordt geopend, treedt de douche gelijk in werking. Zo hoeft het slachtoffer niet eerst te zoeken naar een knop of een kraan, maar kan hij of zij direct de ogen spoelen. Het water heeft een debiet van 14 liter per minuut, wat genoeg is om de ogen goed te reinigen. Eventueel kan de oogdouche voorzien worden van een schakelaar voor doormelding naar de controlekamer, zodat er direct een protocol gestart kan worden.

Modulaire oogdouche

De veelzijdige oogdouches van Nedelko kunnen vrijstaand geplaatst worden, maar ook aan de muur bevestigd worden. Ook is het mogelijk een oogdouche te combineren met een van onze nooddouches. Op deze manier wordt de veiligheid extra gewaarborgd en wordt ernstig letsel drastisch gereduceerd.

Neem contact met mij op!

[form]doucheformNL[/form]