Oogdouches

Oogdouches

In de industrie wordt veel gewerkt met gevaarlijke stoffen en materialen, waarbij ongelukken op de loer liggen. Denk hierbij aan rondvliegende metaalsnippers, stof, chemicaliën of ander vuil, welke in de ogen kunnen komen. Bij dit soort calamiteiten kunnen luttele seconden cruciaal zijn voor het behoud van het gezichtsvermogen. Een oogdouche is daarbij bepalend. Wanneer de ogen namelijk snel gespoeld worden kunnen zware beschadigingen aan het gezicht worden voorkomen. Daarom is het belangrijk een oogdouche beschikbaar te stellen op de werkvloer waar het risico op een oogverwonding aanwezig is.

Veiligheid oogdouche

Een oogdouche van Nedelko voldoet aan alle wettelijke eisen, zoals ANSI Z358.12004/2009, DIN 12899-3:2009 en EN15154. De oogdouche is gemaakt van stevig ABS en is voorzien van een afdekkap. Wanneer deze kap wordt geopend, treedt de douche gelijk in werking. Zo hoeft het slachtoffer niet eerst te zoeken naar een knop of een kraan, maar kan hij of zij direct de ogen spoelen. Het water heeft een debiet van 14 liter per minuut, wat genoeg is om de ogen goed te reinigen. Eventueel kan de oogdouche voorzien worden van een schakelaar voor doormelding naar de controlekamer, zodat er direct een protocol gestart kan worden.

Modulaire oogdouche

De veelzijdige oogdouches van Nedelko kunnen vrijstaand geplaatst worden, maar ook aan de muur bevestigd worden. Ook is het mogelijk een oogdouche te combineren met een van onze nooddouches. Op deze manier wordt de veiligheid extra gewaarborgd en wordt ernstig letsel drastisch gereduceerd.

Neem contact met ons op. 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends

Hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Bel +31 180 64 54 00
Plaats een order
Of start de livechat

Veiligheidsproducten van Nedelko

Hoogwaardige kwaliteit

Bij alles wat wij doen, heeft de kwaliteit de hoogste prioriteit. En dat niet pas sinds gisteren, maar al 65 jaar lang!

Gebruiksvriendelijk

Onze producten dragen bij aan efficiëntere en veiligere werkprocessen van onze klanten. Bij wens kan er altijd een producttraining gegeven worden door één van onze productspecialisten.

Betrouwbaar en robuust

De betrouwbaarheid komt van onze robuuste producten en onze nuchtere mensen, die er alles aan doen om jouw probleem op te lossen.

Conform de geldende normen

Nedelko staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Vandaar vinden wij het belangrijk dat al onze producten voldoen aan de geldende wetgeving en normen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends