Tankdouches

Tankdouches

Tankdouches bewijzen zich al jaren binnen de gehele chemische en petrochemische industrie, procesindustrie, scheepvaart en offshore. Een tankdouche kan zowel binnen als buiten geplaatst worden en zal water leveren in een aangename temperatuur waardoor er geen risico op onderkoeling bestaat. Met een waterreservoir van 350L tot 2.000L kunnen onze tankdouches zowel aangesloten worden aan de vaste (drink)waterleiding maar ook autonoom gebruikt worden op plaatsen waar geen watertoevoer aanwezig is. Uitgangspunt is altijd dat de douche minimaal 15 minuten gebruikt kan worden in geval van een calamiteit. Hierbij kun je uitgaan van ca. 80L/min.
 

Constructie

De basisconstructie, zoals het frame, bevestigingen, leidingen, koppelingen en zijwanden, zijn allen uitgevoerd in duurzaam en onderhoudsvrij roestvrijstaal. De watertank is altijd uitgevoerd in glad rvs om een optimale waterkwaliteit te kunnen waarborgen. De componenten van de hoogste kwaliteit maken de douche compleet en zorgen voor de meest betrouwbare industriële nooddouche die verkrijgbaar is. Een tankdouche van FSP-Tech® zorgt jarenlang voor een veilige en betrouwbare nooddouche.

 


Toepassingen

Nooddouches met opslagtank zijn breed inzetbaar. Ideale toepassingen ontstaan als er op de plaats van gebruik:

  • Geen watervoorziening aanwezig is;
  • De watervoorziening onbetrouwbaar is;
  • Verwarmd water is gewenst.
     

De tankdouches van FSP-Tech® voldoen aan alle Nederlandse en Europese normen zoals de NEN-EN 15154-3 en DIN 12899-3:2009 en zijn ook toe te passen in een Ex zone 1 & 2.

Een tanknooddouche waarborgt een maximale beschikbaarheid van de veiligheid. De opslagtank levert water waardoor een volledige uitval is nagenoeg uitgesloten. Denk hierbij aan traditionele systemen falen als de watertoevoer wordt onderbroken, of de stroom, en dus de circulatiepomp, uitvalt.
 

Veiligheid

Het robuuste frame van de tankdouche is ook bestand tegen flinke stoten en vormt tevens een barrière en houd de ruimte onder de douche vrij. Ook zorgt het formaat van de tankdouche voor verhoogde waarneming in bijvoorbeeld onoverzichtelijke industriële omgevingen en bij het geval van een ongeval veroorzaakte stress-/panieksituaties.


Kostenbesparing            

Een tanknooddouche bespaart kosten, want de tanknooddouche:

  • Kan zonder vast geïnstalleerde watervoorziening worden gebruikt, als alternatief is een koudwateraansluiting voldoende. Dit minimaliseert het werk voor o.a. de planning, installatie en onderhoud van het leidingnet.
  • Vereenvoudigt de elektrische werkzaamheden omdat alleen de dompelverwarming van stroom hoeft te worden voorzien.

Voor een tijdelijke oplossing is er ook de mogelijkheid een tanknooddouche te huren.


Downloads


Nedelko - FSP-Tech® Tankdouches

Nedelko - FSP-Tech® Technische tekening tankdouche

Nedelko - FSP-Tech® Overzicht tankdouches en opties 2021

 

Video's 
 

Youtube - FSP-Tech® Tankdouche

Youtube - FSP-Tech® Tank Shower Heater

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends

Hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Bel 0180 - 64 54 00
Plaats een order
Of start de livechat

Veiligheidsproducten van Nedelko

Hoogwaardige kwaliteit

Bij alles wat wij doen, heeft de kwaliteit de hoogste prioriteit. En dat niet pas sinds gisteren, maar al 65 jaar lang!

Gebruiksvriendelijk

Onze producten dragen bij aan efficiëntere en veiligere werkprocessen van onze klanten. Bij wens kan er altijd een producttraining gegeven worden door één van onze productspecialisten.

Betrouwbaar en robuust

De betrouwbaarheid komt van onze robuuste producten en onze nuchtere mensen, die er alles aan doen om jouw probleem op te lossen.

Conform de geldende normen

Nedelko staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Vandaar vinden wij het belangrijk dat al onze producten voldoen aan de geldende wetgeving en normen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends