Tankdouches

De tankdouche bewijst zich al jaren binnen de gehele chemische en petrochemische industrie, procesindustrie, scheepvaart en offshore en waarborgt een maximale beschikbaarheid van veiligheid. Wanneer er een calamiteit optreedt, levert de tankdouche water op een aangename temperatuur. Dit gebeurt middels water uit de opslagtank, waardoor volledige uitval nagenoeg uitgesloten wordt. Traditionele systemen kunnen nog wel eens falen. Denk hierbij aan een onderbroken watertoevoer of het uitvallen van de stroom (en dus de circulatiepomp). Met een tankdouche zijn deze problemen vrijwel onmogelijk en kan deze altijd gebruikt worden voor het ontsmetten en blussen van personen in noodsituaties.

Plaatsing tankdouche

Een tankdouche kan zowel binnen als buiten geplaatst worden en zal water leveren in een comfortabele temperatuur waardoor er geen risico op onderkoeling bestaat. Met een waterreservoir van 350L tot 2.000L kan de tankdouche niet alleen aangesloten worden aan de vaste (drink)waterleiding, maar ook gebruikt worden op plaatsen waar geen watertoevoer aanwezig is. Uitgangspunt is altijd dat de tankdouche minimaal 15 minuten gebruikt kan worden in geval van een calamiteit. Hierbij kun je uitgaan van ca. 80L per minuut. Dit alles volgens de Nederlandse en Europese normen zoals de NEN-EN 15154-3 en DIN 12899-3:2009. Een tankdouche van Nedelko is ook toe te passen in Ex zone 1 & 2.

Constructie tankdouche

De basisconstructie van de tankdouche, zoals het frame, bevestigingen, leidingen, koppelingen en zijwanden, zijn allen uitgevoerd in duurzaam en onderhoudsvrij roestvrijstaal. De watertank is altijd uitgevoerd in glad rvs om een optimale waterkwaliteit te kunnen waarborgen. De overige componenten van de hoogste kwaliteit maken de douche compleet en zorgen voor de meest betrouwbare industriële tankdouche die verkrijgbaar is.

Kostenbesparing met tankdouches

Niet alleen is een tankdouche goed voor de veiligheid, maar is daarbij ook nog eens goed voor de portemonnee. Een tankdouche bespaart op den duur namelijk kosten.

  • Een tankdouche kan geïnstalleerd worden zonder vaste wateraansluiting. Het is zelfs afdoende om een koudwateraansluiting te gebruiken. Op deze manier minimaliseert het de werkzaamheden voor onder andere de planning, de installatie en het onderhoud van het leidingnet.
  • Een tankdouche behoeft weinig elektrische werkzaamheden, omdat alleen de dompelverwarming voorzien dient te worden van stroom.

Tankdouche huren

Is er maar tijdelijk behoefte aan een tankdouche? Bij Nedelko kun je een tankdouche huren wanneer er extra capaciteit nodig is. Denk hierbij aan een shutdown of externe werkzaamheden. Heb je een tankdouche nodig voor bepaalde tijd? Vraag naar de beschikbaarheid.

Persoonlijk advies van een specialist?
De Nedelko productspecialisten beschikken over uitgebreide technische vakkennis en staan voor jou klaar met een professioneel advies.

Veiligheidsproducten van Nedelko

Hoogwaardige kwaliteit
Bij alles wat wij doen, heeft de kwaliteit de hoogste prioriteit. En dat niet pas sinds gisteren, maar al 65 jaar lang!
Gebruiksvriendelijk
Onze producten dragen bij aan efficiëntere en veiligere werkprocessen van onze klanten. Bij wens kan er altijd een producttraining gegeven worden door één van onze productspecialisten.
Betrouwbaar en robuust
De betrouwbaarheid komt van onze robuuste producten en onze nuchtere mensen, die er alles aan doen om jouw probleem op te lossen.
Conform de geldende normen
Nedelko staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Vandaar vinden wij het belangrijk dat al onze producten voldoen aan de geldende wetgeving en normen.