Solar clips voor PV installatie

08 January 2024

Solar clips besparen tijd bij kabelmanagement bij PV installaties. De clips kunnen snel en eenvoudig zonder gereedschap worden gemonteerd. Nedelko heeft van het merk WKK drie soorten clips die geschikt zijn voor diverse zonnepaneeltoepassingen. De solar clips zijn gemaakt van kunststof (polyamide 6.6 HS) en zijn slagvast, hittebestendig, weerbestendig en robuust.

De clips voor zonnepanelen zijn ideaal voor het bevestigen van kabels, leidingen en snoeren op profielen. Om het juiste type solar clip te selecteren, dien je rekening te houden met de afmetingen van het profiel. Type SC1 en SC2 kunnen worden gemonteerd met een kabelbinder in een M8 of M10 aluminium profiel. Daarnaast kan clip type SKC1 zonder kabelbinders aan het profiel worden bevestigd en is juist bedoeld voor het bevestigen van twee kabels.

Edge clips

Edge clips zijn eenvoudig te monteren solar clips die aan de rand van het profiel of in een voertuig bevestigd kunnen worden. Dit soort clips geleiden kabels, snoeren en draden en zijn eenvoudig in combinatie met kabelbinders te gebruiken.

Edge clip voor mantelbuis

De edge clip voor mantelbuis biedt een zeer betrouwbare bevestiging en geleiding van een mantelbuis of beschermslang op een kunststof of metalen profiel. Let op met het kiezen van het juiste type edge clip voor mantelbuis. Houd rekening met de buitendiameter van de buis, de profieldikte en de manier waarop de mantelbuis wordt gemonteerd.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over solar clips? Bel dan met +31 180 64 54 00, stuur een mail naar info@nedelko.nl of vul ons contactformulier in op de website. 

Duurzame energieopslag

Zonnepanelen gemonteerd? Tijd voor een volgende stap. Hoe mooi zal het zijn om de opgewekte energie niet terug te leveren aan het net voor een schijntje, maar zelf te gebruiken wanneer jij dit wil? Met een thuisbatterij is dat mogelijk. Zo creëer je zelf een energiebuffer, kun je pieken in jouw energieverbruik aftoppen en word je onafhankelijker van jouw energieleverancier. Bekijk hier meer informatie.