First Dutch Innovations

05 January 2018

Lisette Goedvolk, mede-eigenaar van First Dutch Innovations, betrekt op het terrein van onderzoeksinstituut TNO met haar bedrijf een nieuw kantoor. First Dutch Innovations is een innovatief Nederlands bedrijf dat zich richt op het versterken van groei van innovatieve bedrijven en het naar de markt brengen van (wetenschappelijke) kennis. Dit gekoppeld aan nieuwe producten en diensten.

Voor de verlichting van het nieuwe kantoor trad zij in contact met Nedelko. In samenwerking met interieurarchitect Judith van Mourik werd een lichtoplossing bedacht die aansluit bij het industriële karakter van het kantoor.

Door het ontbreken van een plafond is gekozen voor het toepassen van gependelde armaturen die als het ware de bezoeker de juiste weg wijzen. Dit effect is bereikt door de armaturen op korte afstand van elkaar te plaatsen en met de buiging van de gang mee te laten lopen. Om exact aan de uiteindelijke wens van de opdrachtgever te voldoen zijn deze op maat gemaakt. Door de toepassing van een Dali dimfunctie is het lichtniveau eenvoudig naar wens aan te passen.

Door het gebruik van veelal glazen scheidingswanden is er een werkplek ontstaan die heel ruimtelijk oogt en veel licht doorlaat. In de meer afgesloten kantoorruimtes is met het oog op het leggen van accenten gebruik gemaakt van de Prolumia LED Tracklights. Dit in combinatie met een gependeld armatuur.

In de ontvangstruimte heeft First Dutch Innovations de mogelijkheid om content te tonen op het state-of-the-art LED scherm. Daar je als bezoeker relatief dicht op het scherm zit is er gekozen voor een pixelgrootte van 2,6mm, wat resulteert in een mooi en helder beeld.