Oosterberg elektrotechnische groothandel

5 November, 2018

In deze rubriek geven we het woord aan één van onze klanten. Ze vertellen over hun bedrijf en over hun ervaring met ons. Deze keer zijn we in gesprek gegaan met Bert Bosman. Bert is al bijna 30 jaar in dienst bij Oosterberg en is momenteel inkoper binnen de vestiging in Apeldoorn, waar zich het distributiecentrum bevindt.

KONINKLIJK
Oosterberg is een succesvolle en snel groeiende, ISO-gecertificeerde elektrotechnische groothandel met 300 medewerkers en 20 vestigingen verspreid over heel Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zutphen. Het familiebedrijf dat dit jaar haar 125-jarig jubileum viert, biedt naast de verkoop van een breed assortiment elektrotechnische artikelen toegevoegde waarde met een uitgebreid pakket aan diensten en maatwerkoplossingen. “Oosterberg faciliteert activiteiten in de elektrotechniek optimaal, zodat de klant kan doen waar hij goed in is”, vertelt Bert. “Sinds 2 juni jongstleden mogen wij ons in verband met het 125-jarig jubileum ‘Koninklijke Oosterberg B.V.’ noemen.”

KENNISMAKING
Bert vertelt dat Oosterberg van een leverancier verwacht dat deze proactief en innovatief is, maar ook strategisch denkt. “Een leverancier moet vooral een échte partner zijn. Wij hechten veel waarde aan laagdrempelig contact, waarbij de lijntjes kort zijn en we er samen voor zorgen dat onze klanten op de best mogelijke manier gefaciliteerd worden.” Nedelko is één van de vele leveranciers waar Oosterberg prettig en goed mee samenwerkt. “De eerste kennismaking met Nedelko dateert alweer uit 1998”, vertelt Bert. “Dit naar aanleiding van het toentertijd openen van een vestiging in Den Bosch. Men wilde daar graag werken met producten van Thomas & Betts. Nedelko was toentertijd al als full-line distributeur van Thomas & Betts, tegenwoordig ABB, actief binnen de Nederlandse markt. Automatisch bracht dit ons in contact met Nedelko. Er ontstond door de jaren heen een duurzame en open relatie.” 

TOTAALLEVERANCIER
Tegenwoordig levert Nedelko, naast enkel de producten van Thomas & Betts, tal van andere vooraanstaande merken binnen verschillende productgroepen aan Oosterberg. Dit maakt dat Oosterberg is uitgegroeid tot één van de grootste klanten van Nedelko. “Van Duracell batterijen, Alfatex klittenband en connectoren van Amphenol, tot aan Prolumia LED verlichting… Nedelko is voor ons echt een totaalleverancier geworden.”

TOEKOMST
Bert ziet de toekomst samen met Nedelko rooskleurig in. “Vooral Prolumia is en blijft booming. Producten als de LED Prodisc en de LED Pro-Portal doen het erg goed. De kwaliteit is goed en de armaturen hebben een ruim toepassingsgebied. Ze gaan écht als warme broodjes over de toonbank.” De producten van de overige A-merken die Nedelko al jaar en dag levert blijven hun sterke vaste onderstroom behouden. “Nieuwe producten die Nedelko namens die merken introduceert kunnen aan de hand van een goede markttechnische onderbouwing uiteraard van toegevoegde waarde zijn voor het Oosterberg assortiment. Genoeg kansen en perspectieven dus!”