NOODDOUCHE KOPEN

Nedelko heeft een uitgebreid programma aan nooddouches. Een nooddouche is een veiligheidsvoorziening voor personen die per ongeluk in aanraking zijn gekomen met bijtende of giftige stoffen. Een nood- en oogdouche moet verplicht aanwezig zijn in ruimtes waar gewerkt wordt met stoffen die o.a. ontplofbaar, ontvlambaar, giftig en/of bijtend zijn. Meer informatie over de verschillende soorten gevaarlijke stoffen vindt u hier.

De belangrijkste aspecten voor het kopen van een nooddouche

  • De bereikbaarheid van de oog- en nooddouche
  • Capaciteit van minimaal 80 liter per minuut
  • Eenvoudig te bedienen
Raymond Sakko
Klantenservice
Heb je nog vragen?
Onze specialisten staan voor je klaar

Klantenservice: +31 180 64 54 00

Bestellen: Ik wil een account

Vragen: start de livechat

Normeringen voor nooddouches

Bij de aanschaf van een nooddouche is het cruciaal om rekening te houden met verschillende technische en veiligheidsspecificaties om te verzekeren dat de uitrusting voldoet aan de industriële veiligheidsvereisten. Allereerst is de conformiteit met de vastgestelde veiligheidsnormen en certificeringen, zoals de EN15154 of ANSI-normen, van essentieel belang. Deze certificeringen bevestigen dat de nooddouche voldoet aan strikte veiligheidseisen. Het is belangrijk op te merken dat de specifieke normen kunnen variëren afhankelijk van de locatie en de specifieke gebruiksomstandigheden van de nooddouches. Onze specialisten in nooddouches staan klaar om je te adviseren bij het selecteren van de geschikte nooddouche voor uw behoeften.

Doorstroom capaciteiten

De capaciteit en de doorstroomsnelheid van het water zijn van vitaal belang; deze factoren moeten adequaat zijn om snel en effectief bijtende of giftige stoffen van de huid en ogen te verwijderen. Verder is een correcte temperatuurregeling van het water essentieel, aangezien dit bijdraagt aan het comfort en de veiligheid van de gebruiker in een noodsituatie.

Soorten nooddouches

Nooddouches zijn er in verschillende soorten, elk ontworpen voor specifieke situaties en behoeften. Draagbare nooddouches zijn ideaal voor locaties waar een permanente wateraansluiting ontbreekt; ze kunnen gemakkelijk verplaatst worden naar waar ze nodig zijn. Vaste nooddouches daarentegen, worden geïnstalleerd op een specifieke locatie en zijn direct verbonden met een waterbron. Deze zijn vaak te vinden in laboratoria, industriële omgevingen of plaatsen waar gevaarlijke stoffen worden gehanteerd. Naast deze twee hoofdtypen zijn er ook oogdouches, specifiek ontworpen voor het spoelen van de ogen in geval van blootstelling aan schadelijke stoffen.

Installatie locatie van de nooddouche

Bij de installatie van een nooddouche is het essentieel dat deze binnen 10 seconden bereikbaar is vanaf risicovolle plekken zoals laboratoria of chemische opslagruimtes. De route ernaartoe dient duidelijk en obstakelvrij te zijn. Verder is het belangrijk dat de douche zodanig geplaatst wordt dat het gebruikte water veilig afgevoerd kan worden. Regelmatig onderhoud verzekert de betrouwbaarheid van de nooddouche.

Oog nooddouches

Voor oogdouches geldt dat de oogspoelvoorziening ernstig letsel moet voorkomen of beperken wanneer er iemand in aanraking is gekomen met agressieve stoffen of brandbare stoffen. Bij aankoop van een oogdouche moet u altijd rekening houden met artikel 34 van de Wet milieu gevaarlijke stoffen.

Alle nooddouches van Nedelko zijn van het hoogwaardige merk FSP-Tech en voldoen aan alle gestelde kwaliteitsrichtlijnen. Onze specialisten adviseren u graag bij het zoeken naar de meest geschikte nooddouche voor uw situatie.

Enkele nooddouches die wij kunnen leveren zijn: tankdouches, vorstveilige douches, onverwarmde douches, decontaminatie units, oogspoelbakken en oogdouches.

De belangrijkste aspecten van een oogdouche zijn:

  • Oogdouche moet binnen 10 seconden bereikbaar zijn (bij opslag van zuren 6 seconden).
  • Oogdouche moet binnen een afstand van 30 m. van de gevaarbron geplaatst zijn (bij opslag van zuren 3 m.).
  • De stralen moeten zacht zijn daar anders oogbeschadiging optreedt door de waterstraal zelf.
  • De ogen dienen ten minste 5 minuten gespoeld te kunnen worden, aanbevolen spoeltijd is 15 minuten.
  • Het spoelen met te koud water kan tevens oogbeschadiging tot gevolg hebben, een continue watertemperatuur van ca. 25°C is aanbevolen.
Persoonlijk advies van een specialist?
De Nedelko productspecialisten beschikken over uitgebreide technische vakkennis en staan voor jou klaar met een professioneel advies.

Veiligheidsproducten van Nedelko

Hoogwaardige kwaliteit
Bij alles wat wij doen, heeft de kwaliteit de hoogste prioriteit. En dat niet pas sinds gisteren, maar al 65 jaar lang!
Gebruiksvriendelijk
Onze producten dragen bij aan efficiëntere en veiligere werkprocessen van onze klanten. Bij wens kan er altijd een producttraining gegeven worden door één van onze productspecialisten.
Betrouwbaar en robuust
De betrouwbaarheid komt van onze robuuste producten en onze nuchtere mensen, die er alles aan doen om jouw probleem op te lossen.
Conform de geldende normen
Nedelko staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Vandaar vinden wij het belangrijk dat al onze producten voldoen aan de geldende wetgeving en normen.