Veiligheidspictogram

Veiligheidssignalering is onmisbaar bij bescherming tegen ongevallen. Het assortiment bestaat uit pictogrammen en veiligheidsborden en voldoet aan de huidige NEN-EN-ISO 7010 norm. Deze norm geldt voor veiligheidssignalering op het werk en op andere plaatsen waar mensen geïnformeerd moeten worden over zaken die betrekking hebben op veiligheid, zoals nooduitgangen of waarschuwingen voor gevaarlijke situaties, etc. De pictogrammen zijn beschikbaar in verschillende formaten, uitvoeringen en materialen. Ook voor de meest zware omstandigheden is er een geschikt materiaal beschikbaar.

Veiligheidspictogram assortiment:

FUNCTIE VEILIGHEIDSPICTOGRAM

Veiligheidspictogrammen geven zeer belangrijke informatie weer. Door de goed herkenbare felle kleuren en duidelijke vormen, ziet iedereen in één oogopslag welke boodschap een veiligheidspictogram wil uitdragen. Juist doordat veiligheidspictogrammen zoveel zeggen zonder woorden én daarbij internationaal te interpreteren zijn, zijn ze niet weg te denken uit onze samenleving. Want niet alleen kun je deze vinden in alle openbare ruimtes, maar ook binnen bijvoorbeeld kantoren en op bouwlocaties.

KLEUREN EN BETEKENISSEN VEILIGHEIDSPICTOGRAM

Alle verschillende veiligheidspictogrammen zijn gemaakt volgens internationaal vastgelegde principes. De goed uitgedachte combinatie van kleur en vorm geven het bord een eenzijdige betekenis mee. We kunnen de volgende kleuren en vormen onderscheiden:

Middels symbolen wordt de betekenis nóg specifieker. Een verbodspictogram met rode streep zonder symbool duidt bijvoorbeeld een algemeen verbod aan, maar als je hier een symbool van een sigaret bijvoegt, wordt dit een ‘verboden te roken’ veiligheidspictogram.  

ZICHTBAARHEID VEILIGHEIDSPICTOGRAM

Niet alleen is de combinatie tussen kleur, vorm en symbool belangrijk, maar ook de plaatsing van de veiligheidspictogrammen. De borden communiceren namelijk bepaalde risico’s of geven instructies, precies dáár waar het nodig is. Als men een veiligheidspictogram té laat opmerkt, of als het ergens gehangen wordt waar het niet relevant is, schiet het zijn doel totaal voorbij. Daarnaast is een goede zichtbaarheid essentieel. De norm ISO 3864 berekent volgens een formule de minimumafmetingen van een veiligheidspictogram, zodat deze te allen tijde gelezen kunnen worden. Bovendien moet er gelet worden op lichtinval. Veiligheidspictogrammen voor vluchtwegen, reddingsmiddelen en brandbestrijding moeten immers ook bij lichtuitval goed zichtbaar blijven.

MATERIALEN VEILIGHEIDSPICTOGRAM

Een correcte veiligheidsidentificatie garandeert de veiligheid op het werk of in de openbare ruimte. Of het nu buiten, of binnen is, of koud of warm is. Om een zo goed mogelijke oplossing te bieden voor jouw locatie, kan Nedelko veiligheidspictogrammen op verschillende materialen aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan zelfklevend overgelamineerd polyester, pictogrammen op polypropyleenplaat, stevig aluminium of fotoluminescente materialen.

Nieuwe producten

Prolumia LED Pro-Logic

Vooruitstrevende downlight-serie voor algemene verlichting met een modern-elegante verschijning. Pro-Logic integreert naadloos in het plafond en zorgt voor harmonie in de verlichting van woon- en commerciële omgevingen. Naast het esthetische aspect, excelleert de Pro-Logic in performance, lichtcomfort, gelijkmatigheid en betaalbaarheid.

Bekijk serie

Prolumia LED Pro-Fusion

Grensverleggend in performance, betrouwbaarheid en toepassingsmogelijkheden. De Pro-Fusion downlight-serie is een verlichtingsinnovatie die zijn gelijke niet kent. Of het nu algemene verlichting voor een nieuwbouwproject betreft, of het vervangen van compact-fluorescentiedownlights in bestaande bouw, de Pro-Fusion realiseert verlichting die aanzienlijk comfortabeler is en direct substantieel energiekosten reduceert.

Bekijk serie