Energiepiek verlagen én kosten besparen

Energiepiek verlagen én kosten besparen

Het aantal elektrische voertuigen groeit in een rap tempo. Denk hierbij aan elektrische auto’s en e-bikes, maar ook heftrucks en andere elektrische voertuigen. Om deze apparaten op te laden, is er veel vermogen nodig. Alleen al om het laden te starten verbruiken de voorgenoemde motoren tot zes keer meer dan hun nominale stroom. Dit wordt de energiepiek genoemd en brengt relatief hoge kosten met zich mee. Een energieleverancier kijkt namelijk naar het maximale vermogen, waardoor de hoogste piek een bepalende factor heeft in de energierekening.

Om kosten te besparen is het zaak de energiepiek te verlagen. Dit is mogelijk middels peak shaving. Op deze manier worden de hoogste pieken afgetopt door energie te leveren vanuit een batterij. Dit houdt in dat bij een bepaald vermogensniveau de batterij wordt ingeschakeld om de netaansluiting te verlichten. Hiermee worden de kosten verlaagd, maar wordt er wel optimaal gebruik gemaakt van de energiebuffer.

  • Duurzame en kostenbesparende oplossing
  • Verlaag de energiepiek door eigen opgewekte energie in te zetten
  • Bespaar kosten door peak shaving

Door gebruik te maken van een batterij van Nedelko kun je op een eenvoudige en goedkope manier de maximale belasting verlagen door tijdens piekmomenten gebruik te maken van de opgeslagen energie. Ook vergroten de batterijen van Nedelko op een voordelige en duurzame manier het vermogen op de netaansluiting. Zo worden kosten bespaard en winst behaald. Een duurzame oplossing voor een duurzame toekomst.

Neem contact met ons op

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends

Hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Bel +31 180 64 54 00
Plaats een order
Of start de livechat

Duurzame energie opslag van Nedelko

Duurzame samenleving

Nedelko zet zich in voor een duurzame samenleving voor mens, dier en milieu. Ons energie opslagsysteem is groen, stil geurloos en stoot geen CO2 af.

Versnelling energietransitie

Nedelko draagt bij aan een versnelling van de energietransitie. Door gebruik van ons energie opslagsysteem is er te allen tijde energie beschikbaar.

Schone energieoplossing

Nedelko biedt een schone energieoplossing voor diverse toepassingen, zoals wagenparken, bouwplaatsen, bedrijven of evenementen.

Uitgebreide kennis

Onze specialisten beschikken over uitgebreide kennis van energieopslag en bieden deskundig en onafhankelijk advies, waarbij we een totaaloplossing bieden.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends