Flexicon Connectabox™

Flexicon Connectabox™

Flexicon, fabrikant van flexibele beschermslangen, heeft Connectabox™ gelanceerd, een weerbestendige, ronde IP68/IP69-aansluitdoos. Het biedt een snellere en eenvoudigere manier om circuits en kabelassemblages met elkaar te verbinden, terwijl het superieure kabelbescherming biedt voor externe omgevingen.

Connectabox™ is ontworpen om de veiligheid van bekabeling te garanderen en kabelbeheer te vereenvoudigen. De ronde aansluitdoos van 110 mm biedt een breed scala aan functies om de installatie eenvoudiger en sneller te maken.

Eenvoudig aansluiten

In tegenstelling tot conventionele behuizingen, die gebruik maken van uitsparingen of boren, heeft Connectabox™ standaard vier eenvoudig aan te sluiten toegangspunten. Deze bieden snelle toegang en aansluiting voor verschillende maten en soorten flexibele leidingen, van 16 mm tot 34 mm, met behulp van Flexicon Ultra (FPAU) push-fit connectoren.

Aanzienlijke tijdsbesparingen op het werk worden gerealiseerd met het intelligente push-, twist- en lock-connectorsysteem met geïntegreerde afdichtingen. Installateurs kunnen binnen enkele seconden een betrouwbare verbinding tot stand brengen, zonder dat ze uitbreekopeningen hoeven te verwijderen, gaten hoeven te boren, borgmoeren moeten aanbrengen of zelfs maar onderdelen moeten vastdraaien.

Hoogwaardig design

De design ingenieurs van Flexicon hebben veel innovaties doorgevoerd om de beschikbare bedradingsruimte in de aansluitdoos te vergroten. Het slim ontworpen tweedelige deksel is ook verkrijgbaar met een verlengde dekselversie, voor toepassingen die nog meer interne bedradingsruimte vereisen of waar meer kastdiepte vereist is.

Push-fit verbinding

De Flexicon Ultra (FPAU) push-fit buisfittingen worden geïnstalleerd zonder dat er een uitstekende schroefdraad of borgmoer nodig is om te bevestigen, waardoor de interne ruimte nog verder wordt gemaximaliseerd. Er is ook geen gereedschap of aanhaalmoment nodig, omdat de fittingen vergrendelen en op hun plaats worden vastgezet met een simpele draai en een waterdichte afdichting vormen.

De push-fit verbinding met de doos is universeel, dus installateurs kunnen de fitting aanpassen aan de gewenste maat leiding die nodig is voor elk stopcontact. Als in de toekomst de bedradingsinstallatie moet worden gewijzigd, circuits moet worden verlengd of kabels moet worden toegevoegd, kan dit eenvoudig worden gedaan, waardoor de installatie toekomstbestendig is.

Accessoires

Connectabox™ is compatibel met een reeks accessoires, waaronder interne montageplaten, en is geschikt voor gebruik met DIN-rails, waardoor klemmenblokken en componenten netjes en snel kunnen worden geconfigureerd.

Het deksel kan met een koord aan de basis worden vastgemaakt, waardoor het ideaal is bij het werken op hoogte, omdat er tijdens de installatie minder componenten nodig zijn om vast te houden. Het schroefdeksel wordt zonder gereedschap vastgezet en wordt vastgedraaid door te draaien. Een bevestigingsclip biedt anti-vibratieprestaties en zorgt ervoor dat de integriteit van de behuizing behouden blijft, waar de doos ook wordt gemonteerd. Indien nodig kan de toegang verder worden beperkt door middel van een verzegeling.

De niet-metalen IP66-, IP67-, IP68- en IP69-box is vervaardigd van gemodificeerd nylon PA6-glasversterkt materiaal, dat een hoge slagvastheid biedt met superieure beschermingsniveaus zonder dat gels of extra afdichtingen nodig zijn. Het is UV-bestendig en ideaal voor uitwendig gebruik.

Weersbestendig

Connectabox™ biedt een echt weerbestendige oplossing die lichter is dan conventionele metalen behuizingen, zonder risico op corrosie of degradatie door blootstelling aan water of vloeistoffen. De materiaalconstructie biedt ook eigenschappen met een laag brandgevaar, waardoor het geschikt is voor omgevingen waar de openbare veiligheid van het grootste belang is, inclusief EN 45545 HL3 conformiteit met de brandveiligheid van het spoor.

Voor externe toepassingen of omgevingen die worden blootgesteld aan zware omstandigheden, biedt Connectabox™ een betrouwbare, snelle en praktische oplossing waar routineonderhoud moeilijker kan zijn. Dit is met name het geval als de box op hoogte of op een afgelegen locatie is gemonteerd en waar de vermindering van uitvaltijd van cruciaal belang is, zoals in de spoorweg-, telecommunicatie-, waterbehandelings-, petrochemie  en hernieuwbare energiesectoren.

Connectabox™ biedt een pasklare oplossing waar kritieke bekabeling nu en in de toekomst bescherming nodig heeft.

 

 

Bekijk hier de Connectabox™ online 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends

Hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Bel +31 180 64 54 00
Plaats een order
Of start de livechat

Installatiemateriaal van Nedelko

Breed assortiment

Een ruim assortiment van meer dan 50.000 producten. Nedelko voert een breed assortiment welke ook aangepast kan worden aan jouw specifieke wensen.

Specialistische kennis

Wij beschikken over vakkundige professionals welke altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de elektrotechnische industrie.

Uit voorraad leverbaar

Wij hebben een groot aantal producten op voorraad in ons distributiecentrum. Deze producten kunnen wij dan ook extra snel bij jou leveren!

Scherpe prijzen

Wij kopen onze artikelen in het groot in om de beste prijzen te kunnen aanbieden.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties en trends