Prolumia zorgt voor verlichting in de zorg

8 Juli, 2020

Prolumia is van alle markten thuis op het gebied van LED verlichting. Zo ook in de zorg, waar betrouwbare verlichting cruciaal is. Het woonzorgcomplex CoornhertCentrum in Den Haag weet dit als geen ander. Om die reden is er verlichting van Prolumia gebruikt om het CoornhertCentrum te transformeren van verzorgingstehuis naar sociale woningen met goede zorgvoorzieningen.

Toekomstbestendig

Aanleiding van deze renovatie is om het CoornhertCentrum toekomstbestendig te maken door het om te vormen van alleen wonen met zorg naar beschut zelfstandig wonen. Dit betreft groot onderhoud, lopend van april 2019 t/m oktober 2020. On(t)roerend Goed heeft een concept ontwikkeld dat bestaat uit een gelaagde en gedifferentieerde woonomgeving. In samenwerking met Smits Vastgoedzorg, specialist in het resultaatgericht onderhouden, verbeteren en transformeren van vastgoed, is gestart met de realisatie van dit concept.

Samenwerking

Voor de elektrische installatie van dit project heeft Smits Vastgoedzorg de samenwerking gezocht met Hinfelaar Elektrotechniek BV. Met bijna 100 jaar ervaring in de branche de juiste partij voor dit project. Om aan alle eisen te voldoen qua verlichting, heeft Aad Huf, projectleider bij Hinfelaar, Prolumia benaderd. Omdat het van wezenlijk belang is een goede noodstroomvoorziening te hebben, die naadloos de energietoevoer overneemt als het hoofdnet het af laat weten, heeft Prolumia een gedegen lichtplan ontwikkeld. Dit zowel op kamer-, als verdiepingsniveau.

Bij het grote renovatieproject zijn vele hoogwaardige LED verlichtingsarmaturen toegepast. Zo zijn er, om een veilige doorgang te creëren, een aantal Prodisc-armaturen gebruikt. Aansluitend hierop zijn er op verschillende plekken diverse downlights gemonteerd, waarvan er een groot aantal ook als noodverlichting kan fungeren wanneer dit nodig is. Tevens zijn er koppelbare Pro-Linea armaturen geïmplementeerd, I-Panels voor een zo egaal mogelijk lichtbeeld, en de waterdichte Pro-Aqua II verlichtingsoplossing voor plekken waar het vochtgehalte iets hoger ligt.

De logistieke zorg is geregeld door Snoeck Electro Centraal, een zelfstandige groothandel met verschillende vestigingen in de Randstad, gespecialiseerd in de verkoop van elektrotechnische producten.

Een mooi samenwerkingsproject, waarmee het CoornhertCentrum klaar is voor een mooie toekomst.