Ty-Rap® kabelbinders bestaan 60 jaar

21 September, 2018

Ty-Rap bestaat 60 jaar - vraag ons naar het JubileumPakket!

In 1958 werd de kabelbinder uitgevonden om kabels in vliegtuigen te bundelen. Sindsdien zijn de binders zo ver als Mars gevlogen.

Ze moeten het toegeven, ze hebben ze niet geteld. Maar ABB is er redelijk zeker van dat ze dit jaar, haar 28 miljardste Ty-Rap® kabelbinder zal produceren. Dat feit markeert de 60ste verjaardag van een simpel product dat stilletjes een essentieel onderdeel van de moderne wereld is geworden. Aan elkaar gebonden, zouden 28 miljard Ty-Rap® kabelbinders 22 keer vanaf de aarde de maan kunnen bereiken en iedere keer beide evenaars aan elkaar klinken. Of de zon zeven keer omringen. Dat zijn een heleboel kabelbinders.

ABB vertelt dat het niet de verkoopcijfers zijn die tot de lange levensduur leiden van de Ty-Rap® kabelbinders. In werkelijkheid hebben anderen waarschijnlijk meer binders verkocht sinds ingenieur Maurus C. Loan van Thomas & Betts in 1958 de Ty-Rap kabelbinder, de originele kabelbinder, patenteerde. Voor hen is kwaliteit, niet de kwantiteit, de sleutel, zoals dat in het begin was. En zo is het ook met innovatie.

Vandaag de dag zijn er Ty-Rap® kabelbinders beschikbaar in warmtebestendige varianten, naast productlijnen die bestand zijn tegen UV-stralen, agressieve chemicaliën en extreme hitte en koude. Er is een versie ontwikkeld om de kokende straling en het vacuüm van de ruimte te weerstaan. Er is andere doordrenkt met speciale materialen om hem eenvoudig detecteerbaar te maken indien hij in voedselproductielijnen valt. En er is een verscheidenheid aan verwante Ty-Fast® kabelbinders ontwikkeld om microben op hun oppervlak te doden. 

Dit jaar, de 60ste verjaardag, heeft ABB een verbeterde detecteerbare Ty-Rap® kabelbinder geintroduceerd, die tot 300 procent meer detecteerbaar is dan vergelijkbare kabelbinders op de markt, en de introductie van een lijn die van kleur verandert in de aanwezigheid van broeiende warmte.

Bekijk hier ons assortiment kabelbinders

ABB Jubileumpakket! 

Een unieke solide lunchbox in twee varianten; de een gevuld met 600 Ty-Rap®-kabelbinders, de ander met 2000 Ty-Rap®-kabelbinders voor de industrie. Beide met de orginele ergonomische TY-Rap tool. En natuurlijk zeer voordelig geprijsd. OP=OP