Nieuwe buitenbelijning voor Swinkels en Rendac

16 Januari, 2020

Veilig werken kent veel aspecten. Afgezien van het juist gebruiken van PBM’s, protocollen volgen en zelf voorzichtig zijn, zijn er nog tal van aspecten waar een bedrijf of organisatie veiliger van wordt. Eén van deze zaken is het belijnen van de verschillende ondergronden van de organisatie, want een juiste belijning zorgt er mede voor dat risico’s worden gereduceerd.

Functioneel

De juiste belijning of grondmarkering binnen industriële organisaties vervult diverse belangrijke functies. Allereerst creëert het een veilige werkomgeving, ondersteunt het verschillende processen en wordt er efficiënt gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Tevens ziet nette belijning er een stuk frisser uit. Dat vonden ook Swinkels Family Brewers en Rendac, onderdeel van Darling Ingredients Inc. Zij hebben Nedelko benaderd om hun buitenbelijning te verbeteren. Mede door de expertise van Lourens Bezemer, Product Specialist op het gebied van veiligheid, zijn beide projecten tot een goed einde gekomen. 

Rendac

In kwartaal twee is Lourens langs geweest bij Rendac, waar de vraag kwam of Nedelko ook 2.000 strekkende meter bezoekerspaden kon belijnen in de kleur geel. Natuurlijk kunnen wij dat! Al snel werd begonnen met het plaatsen van de nieuwe buitenbelijning. “Er is gekozen om te werken met twee verschillende varianten, namelijk een tweecomponentenverf met verharder (inclusief reflectieparel) en een variant genaamd thermoplast. Op het oude asfalt is de tweecomponentenverf gebruikt en op het nieuwe asfalt de thermoplast. Dit in verband met de hechting”, aldus Lourens. 

Swinkels Family Brewers

Iets recenter – in oktober – is het markeringsproject bij Swinkels Family Brewers afgerond. Ook Swinkels had interesse in een nieuw bezoekerspad, maar zij vroegen zelfs om 5.000 meter. In tegenstelling tot Rendac, is hier gekozen om alleen maar de tweecomponentenverf met verharder en reflectieparel te gebruiken. Als extra veiligheidsoptie hebben zij gekozen voor de kleur groen als zijnde een veiligheidszone waar men zich zonder PBM’s mag begeven. “Ook weer een zeer mooi project waar we trots op mogen zijn”, vertelt Lourens. “Het leuke is dat Swinkels heeft gevraagd om dit in 2020 voor meerdere vestigingen te realiseren in het kader van uniformiteit. Ik kan in ieder geval niet wachten.”

Interesse?

Met name in de donkere dagen vindt men het belangrijk dat de belijning wordt gezien op een terrein. Dit geldt niet alleen voor bezoekerspaden, maar ook voor laaddockstrepen, laad- en lospunten en oversteekplaatsen. Ook geïnteresseerd in (nieuwe) belijning? Nedelko heeft voor zowel buiten- als binnenbelijning de expertise in huis.