MYSC parfumerie in Rhoon kiest in nieuw pand voor Prolumia

8 Januari, 2020

Dit najaar opende parfumerie en beautysalon MYSC de deuren van haar nieuwe pand in Rhoon. In het beautyconcept zijn de parfumerie, de beautysalon en de webshop samengevoegd onder één dak om de bezoeker zo de ultieme shop experience te geven. De verlichting in een zaak als deze is van groot belang. Nedelko ging met Elise Roobol van MYSC om de tafel. De bevlogen eigenaresse ging samen met ons op zoek naar een passende en tegelijkertijd bijzondere oplossing.

Showroom

Architecte Judith van Mourik bracht Leon Rotmans, die nu al een aantal jaar de Assistant Product Manager LED verlichting is binnen Nedelko, op het spoor van deze nieuw te bouwen parfumerie. “Na een eerste contactmoment met MYSC eigenaresse Elise Roobol, heb ik haar uitgenodigd om onze showroom op het hoofdkantoor in Barendrecht te bezoeken”, vertelt Leon. “Na het zien van de werkelijk prachtige plannen en door inzicht te geven in de verlichtingsoplossingen die wij kunnen bieden, hebben we een mooi project op mogen leveren. Naast de meer functionele verlichting, was Elise qua verlichting ook op zoek naar een eyecatcher die het gedeelte vanaf de entree tot aan de balie mooi zou aankleden. Hiervoor heb ik haar kennis laten maken met de LED schotels in verschillende diameters, zoals we die eerder toegepast hebben in de Ziggo Business Unit in de Ziggo Dome. Ze was gelijk verkocht. Wel wilden we gaan voor een meer open karakter, wat betekende dat in het ontwerp de dichte schotels plaats zouden maken voor ringen.”

Oplossing

Voor het aanlichten van de schappen is gekozen voor een 3-fase rail, voorzien van Prolumia railspots. Hiermee zijn ook de twee etalages uitgerust. De speciaal op maat gemaakte LED ringen, voorzien van Prolumia LED strips, zijn zes keer toegepast, waarbij gekozen is voor een diameter van 3 en 0,9 meter. Het gependelde hoogteverschil, inclusief de toevoeging van het groen, geven het geheel een extra dimensie. Leon zegt dat dit deel van de winkel hiermee ook direct voldoende is verlicht. “Design en functionaliteit gaan hier perfect samen.” Het nieuwe pand heeft ook twee zogenaamde treatment rooms waar klanten behandeld kunnen worden. “Al liggend op de behandeltafel wil je voorkomen dat de klant verblind wordt door onnodig strooilicht. Daarom is de keuze gemaakt om de gebruikte Prolumia LED Downlights zo dicht mogelijk bij de wand te installeren. Ook de kleurweergave (Ra) en de juiste warme kleur van het licht waren een belangrijk onderdeel binnen het verlichten van deze ruimte.

Sfeer

Volgens Leon is door een goede balans in het lichtniveau de juiste sfeer gecreëerd. “Een leuke toevoeging is dat de cirkelvorm van de LED schotels terugkomt in het MYSC logo. Met Oosterberg als vertrouwde leverancier van onze Prolumia armaturen en Van Dalen Elektrotechniek uit Hoogvliet als partij die de volledige installatie heeft verzorgd, mogen we wederom een bijzonder project toevoegen aan ons portfolio.”