Winkelcentrum in Roosendaal kiest voor extra sfeer

21 Januari, 2020

Winkelcentrum de Passage is gelegen in het hart van de binnenstad van Roosendaal tussen de historische Raadhuisstraat en de Nieuwe Markt. Na een grondige revitalisering ademt het complete winkelcentrum een Venetiaanse sfeer uit met een vleugje Jugendstil en Art Deco. In de Passage is bewust gekozen voor beleving. Het winkelcentrum heeft natuurstenen vloeren met mozaïeken, hardhouten winkelpuien, prachtige smeedijzeren hekwerken, een grote lichtkoepel met glas in lood en uitbundige schilderingen. Hier worden alle zintuigen geprikkeld. Om het geheel te completeren was de wens daar om ook de verlichting aan te pakken.

Kleuren

Johan van Dorst, Account Manager LED verlichting binnen Nedelko, raakte in gesprek met Piet Visser van lichttechnische groothandel Limatel uit Bergen op Zoom. Hij had van Metterwoon Vastgoed de vraag gekregen wat de mogelijkheden waren om het bijzondere karakter van dit winkelcentrum extra kracht bij zetten, door iets te doen met de verlichting en dan met name door te werken met kleuren. “Na een locatiebezoek zijn we effectief aan de slag gegaan met het in kaart brengen van de huidige situatie, wat het moest worden en hoe wij daar qua verlichting in konden voorzien”, vertelt Johan. “De glas in lood ramen boven de winkels moesten er echt uit knallen. Dit was dan ook een – binnen dit wat later bleek groter project – eerste vertrekpunt voor Nedelko. Om dit gewenste effect te creëren is er gekozen voor de Prolumia RGB LED strips. Op deze manier is men vrij om te kiezen voor eender welke tint dan ook. Deze flexibele manier van verlichten geeft veel mogelijkheden in kleur en uitstraling.”

Koven

Na het succesvol opleveren van de verlichting voor de glas in lood ramen, bracht Johan op vraag van Piet Visser een advies uit om ook de koven in het plafond onder handen te nemen. “Hiermee vestig je nog meer de aandacht op de werkelijk prachtige schilderingen en geef je het plafond een extra dimensie mee.” Overtuigd door de geboden oplossing, heeft Metterwoon Vastgoed vol enthousiasme gekozen voor statische egale Prolumia LED Lumiaflex lichtlijnen in de kleuren rood en wit. Een mooi egaal lichteffect is het resultaat.

Uniek

Wat begon met wilde ideeën, resulteerde ook voor Nedelko in een bijzonder uitdagend project, waarbij gesteld kan worden dat de Passage een nog uniekere uitstraling heeft gekregen. Dit door het inventief toepassen van lijnverlichting. Gido van Oers van Markthuys & Tuyn heeft de complete installatie verzorgd. ”Door de positieve reacties van zowel de betrokken partijen alsook het winkelend publiek op de eerder toegepaste verlichting, is er onlangs ook nog gekozen om de opvallende klok bij de ingang te voorzien van LED strips.” Johan geeft aan dat deze speciaal op maat gemaakte varianten oplichten bij het verspringen van de secondes. Op de vraag of Nedelko op het vlak van verlichting al klaar is binnen de Passage antwoord Johan stellig: “Nee!” Hij vertelt dat het bijzondere aan dit winkelcentrum is dat er zich continu kansen blijven voordoen om het geheel nog net wat extra cachet te geven. “Er zijn hier eigenlijk geen grenzen. Dat is wat het zo leuk maakt!”