Sekisui kiest voor antislip van ProGrip

17 Juli, 2020

Ieder jaar belanden er miljoenen mensen in het ziekenhuis vanwege uitglijden. Gladde oppervlakten als gevolg van chemicaliën, vocht en/of vetten zijn een belangrijke oorzaak van dit soort ongevallen. Om deze situaties tegen te gaan en de risico’s te beperken zijn de innovatieve antislipoplossingen van ProGrip dé ultieme oplossing. Sekisui Europe is al overtuigd!

Veiligheid voorop

Sekisui Europe is van origine een conglomeraat dat gespecialiseerd is in pre-fab huizen en op polymeer gebaseerde productieprocessen. Omdat er gewerkt wordt met gladmakende materialen, zoals oliën, vetten en water, is de kans erg groot dat werknemers wegens slipgevaar onnodig in gevaarlijke situaties belanden. Om dit in de toekomst te voorkomen heeft Fred van Bijnen, EHS Engineer bij Sekisui, contact opgenomen met Lourens Bezemer, Product Specialist op het gebied van veiligheid en identificatie bij Nedelko. “Ik heb enkele voorbeelden laten zien en een aantal samples achtergelaten, zodat men dit intern kon testen”, vertelt Lourens. Vervolgens is er een scherpe offerte gemaakt en al snel werd de beslissing genomen om alle traptreden in het pand te bekleden met de antislipmaterialen van ProGrip. “Zowel voor de betontreden, als bijvoorbeeld de roostertraptreden die naar de bordessen gaan, hebben we een veilige oplossing geadviseerd.”

Hoger plan

De positieve testresultaten en goede prijsstelling waren voor Sekisui de aanleiding om andere toepassings-mogelijkheden te zoeken. “Men was zodanig onder de indruk dat we o.a. de huishoudtrappen al mochten bekleden met onze ProGrip producten. Het gebruik van dit soort gereedschappen brengt amelijk een behoorlijk valrisico met zich mee, vooral in combinatie met oliën en water op de vloer.” Door de innovatieve oplossingen van ProGrip toe te passen, zorgen we ervoor dat de veiligheid bij Sekisui op een hoger niveau komt te liggen. Voor nu en voor in de toekomst. De producten van ProGrip gaan namelijk zeer lang mee, omdat deze vrijwel onverwoestbaar en splinter- en barstvrij zijn. Zo hoeft er voorlopig niet meer te worden omgekeken naar de uitglijdrisico’s.

ProGrip

De antislipoplossingen van ProGrip zijn overal toe te passen waar uitglijdgevaar op de loer ligt en waar veiligheid voorop staat. Van antislip laddersporten en trapneuzen tot complete traptreden, desgewenst met geïntegreerde (waarschuwings)tekst. Alles kan op maat worden geleverd in diverse diktes, korrelgroottes en kleuren. Door het unieke productieproces zijn we in staat om de trapneuzen door en door te korrelen en door en door te kleuren waardoor slijtage niet zichtbaar is. Met maar liefst 15 jaar garantie, ben je zeker van een toekomstbestendige investering.