Pintsch Aben kiest voor ProGland

28 Augustus, 2018

Pintsch Aben is al jaren een trouwe klant van Nedelko. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van systemen en producten op het gebied van spoorweg-infratechniek en maritieme verkeerstechniek, in binnen- en buitenland. Veiligheid staat bij hen hoog in het vaandel. Klaas van Amerongen is hoofd inkoop bij Pintsch Aben. Met het oog op een efficiëntere installatie is hij overgestapt naar de FrontFix wartels van ProGland. "Deze passen we inmiddels met succes toe in trein- en autotunnels."

FRONTFIX
ProGland, het nieuwste private label van Nedelko, is gespecialiseerd in kabelwartels en bijbehorende accessoires. Onze professionals hebben met zorg de beste producten samengesteld om jouw project van de mooiste en meest effectieve afwerking te voorzien. De nieuwe Euro-Top FrontFix is een uniek kabelwartelconcept dat de behoefte aan traditionele verbindingen met schroefdraadfittingen of borgmoeren elimineert. Een speciaal vergrendelmechanisme vereenvoudigt de montage aanzienlijk. Dit garandeert een tijdsbesparing van ongeveer 70% ten opzichte van traditionele wartels.

TREINTUNNELS
Van een grote installateur kreeg Pintsch Aben de opdracht om de nieuwe noodverlichting te voorzien van betrouwbare systeemcomponenten, die gebruikt wordt in de tunnels waar de hogesnelheidslijnen van Deutsche Bahn gebruik van maken. Hiermee kan de verlichting bestuurd en bewaakt worden. Voor de verschillende kabeldoorvoeren heeft Pintsch Aben de FrontFix wartels gebruikt. “Doordat de wartel geen moer heeft versnellen we het installatieproces en besparen we veel tijd”, vertelt Klaas.

Glenn van Driel, Accountmanager Duurzame Energie Oplossingen en Industriële Connectoren bij Nedelko, ziet dit project als opmaat naar meer van dit soort efficiënte oplossingen. Zo wordt er momenteel gewerkt aan een verbeterde oplossing met een wartel die geschikt is voor de doorvoer van meerdere kabels. 

Wil je meer over dit product weten? Neem dan contact op met Glenn van Driel.
Telefoon: 06 14 36 19 95
E-mail: glennvandriel@nedelko.nl