Nedelko verlicht 'De Emerald'

5 November, 2018

Emerald in Delfgauw is één van de eerste echte VINEX-wijken van Nederland. De eind jaren negentig ontwikkelde VINEX-locatie ligt in een groen en waterrijk gebied en heeft een ideale ligging; centraal tussen grote steden als Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer. Woon- en winkelcentrum ‘De Emerald’ vormt de ronde kern in deze wijk. Het gebouw bevat 4000 m² aan bedrijfsruimten, 60 woningen en een parkeerdek. 

De VvE van De Emerald vroeg Onderhoudsbedrijf van Workum en Nedelko naar een energiezuinige en duurzame oplossing om het verlichtingsprobleem op het parkeerdek aan te pakken. Die kwam er! 

TOE AAN VERNIEUWING
Van goede, functionele verlichting op het parkeerdek van het woon- en winkelcentrum was al langer geen sprake meer. Ook Dennis van Workum van Onderhoudsbedrijf van Workum, technisch beheerder binnen De Emerald, had deze conclusie reeds getrokken. Dennis heeft een goede relatie met Nedelko, waarbij hij voornamelijk nauw samenwerkt met Robert van Heyningen, Key Account Manager LED verlichting. Met de LED verlichting van Prolumia hebben zij samen de nodige verlichtingsprojecten succesvol opgeleverd. 

ONGEMAKKEN
In de oude situatie werden de parkeervakken verlicht door 24 lichtlijnen van 5,4 meter lang. Het gebruik van t8 en t5 buizen door elkaar heen, gaf een heel onrustig beeld en uitval was aan de orde van de dag. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan met een verlichtingsoplossing die aan deze ongemakken een einde zou maken. Die oplossing kwam er. “Het was eigenlijk vrij eenvoudig”, vertelt Dennis. “Na een locatiebezoek met Robert hebben we samen een passende oplossing bedacht. De toepassing van 5 meter IP62 Prolumia LED strips in elke afzonderlijke lichtlijn met een opgenomen vermogen van 48 Watt en een 3000K lichtkleur. Dit alles aangestuurd door een 60 Watt Prolumia LED voeding. De proefopstelling gaf uiteindelijk de doorslag voor de VvE van De Emerald.” 

Woon- en winkelcentrum De Emerald is verzekerd van een perfect verlicht parkeerdek, waarbij de doelstellingen 'energiezuinig' en 'duurzaam' 
behaald zijn.