Maatschappelijk partner De Betrokken Spartaan

28 Augustus, 2018

Stichting De Betrokken Spartaan neemt namens Sparta Rotterdam haar verantwoording voor een betere samenleving in de directe omgeving van het Sparta Stadion. De stichting zet onder andere voetbal in binnen haar verzorgingsgebied en ontwikkelt hiermee een grote betrokkenheid met omwonenden en instanties. Optimale ondersteuning van en samenwerking met maatschappelijk partners, zoals Nedelko, is hierbij cruciaal.

KANSEN
Stichting De Betrokken Spartaan is een veilige basis voor veel talenten. Een mooie springplank, die hen naast het ontwikkelen van sociale aspecten ook de mogelijkheid biedt om zich verder te ontwikkelen op voetbaltechnisch vlak. De Betrokken Spartaan is inmiddels uitgegroeid tot hofleverancier van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Naast kansen voor de jeugd, biedt de stichting ook een helpende hand op het gebied van werkloosheid. In samenwerking met WerkgeversServicepunt Rijnmond en het UWV is het project Sparta Banen Marsch opgericht. Hiermee helpt de stichting mensen aan meer werkervaring in de hoop hen hierna door te laten stromen richting betaald werk op de arbeidsmarkt.

OPBRENGSTEN
De stichting krijgt veel steun van haar sponsoren. Zo ook dit voorjaar tijdens het Rood-Witte Mannen & Vrouwen diner in de Sint Laurenskerk in Rotterdam. De avond heeft een mooie financiële bijdrage voor de stichting opgeleverd. Tussen de maaltijden door werd door middel van een veiling en het verkopen van sponsorpakketten geld opgehaald om de maatschappelijke missie van Sparta Rotterdam ook de komende jaren voort te kunnen zetten. De opbrengst hiervan bedroeg maar liefst €190.553,80. Ook Nedelko draagt haar steentje hier graag aan bij. Onlangs hebben wij ons maatschappelijk partnerschap verlengd en zijn wij ook de komende vijf jaar als partner aan de stichting verbonden.

Sinds begin maart van dit jaar is Michael Marinus aangesteld als nieuwe maatschappelijk manager van Sparta Rotterdam. Michael is vanzelfsprekend erg blij met de financiële bijdrages van de trouwe sponsoren van Sparta: “De vele positieve reacties die we krijgen van de Spartanen op de resultaten die we de afgelopen jaren hebben geboekt, zijn hartverwarmend. Het is van belang om ook de komende jaren de goede lijn door te kunnen trekken en een verdere groei van de stichting te realiseren. Met het bedrag dat we op hebben gehaald tijdens het Rood-Witte Mannen & Vrouwen Diner kunnen we onze projecten verder uitbreiden en verbeteren. Hiermee kunnen we absoluut nog veel meer mooie dingen bewerkstelligen!”

Ook een steentje bijdragen aan het succes van de stichting? Kijk dan op: 
www.sparta-rotterdam.nl/maatschappelijk