Ziggo Dome ondergaat bijzondere metamorfose

30 April, 2019

De in 2012 geopende Ziggo Dome in Amsterdam-Zuidoost heeft in een relatief kort tijdsbestek een belangrijke plaats weten in te nemen binnen het Nederlandse concertlandschap. Nedelko heeft bij Ziggo Dome in het verleden al tal van verlichtingsprojecten naar volle tevredenheid opgeleverd. Daarom is Nedelko opnieuw benaderd om het hoofd te buigen over een mooie aanvraag voor het private label Prolumia… het verlichten van de Business Unit. Een prachtige uitdaging met een verrassend eindresultaat!

Onderscheiden
De Ziggo Dome en Nedelko hebben door de jaren heen een sterke vertrouwensband opgebouwd. Zo is eerder de hoofdentree voorzien van Prolumia LED RGB downlights en werd in de concertzaal 
de gependelde Prolumia LED Pro-Bay II toegepast. Vast contactpersoon Ruud Bongers, Facility Manager binnen de Ziggo Dome, legde ditmaal een vraag voor die Nedelko ertoe bracht om buiten de gebaande paden te werken. Lichtspecialist binnen Nedelko, Leon Rotmans, vertelt dat dit Nedelko de kans bood om zich positief te kunnen onderscheiden. “Voor de verlichting van de nieuw in te richten en uit te breiden Business Unit was de Ziggo Dome op zoek naar iets écht speciaals. Vertrekpunt daarbij was dat de kleur oranje, de huisstijlkleur van hoofdsponsor Ziggo, zou worden toegepast.”

Oplossing
Een locatiebezoek bracht de ideeënstroom op gang. Eén van de ideeën was om de ruimte te voorzien van zogenaamde gependelde LED schotels in verschillende diameters. Hiermee is men aan de slag gegaan. “Er is gekozen voor een volledig op maat gemaakt armatuur”, vertelt Leon. “Hierin hebben we fijn samengewerkt met metaalbewerkingsbedrijf LENS uit Rotterdam. Zij maken écht de meest geweldige dingen. Na een technisch ontwerp vanaf hun kant, zijn wij aan de slag gegaan met het verlichtingsaspect. Omdat de verlichting ook met grote evenementen in kleur mee moet kunnen schakelen met het hoofdpodium, hebben we ervoor gekozen om aan de binnenzijde van de schotel zowel een RGB, als een witte LED strip van Prolumia toe te passen. Dit zorgt voor een mooie gelijkmatige lichtverdeling, die dankzij de lichtdoorlatende polycarbonaat afscherming nog eens extra tot zijn recht komt. Het geheel wordt aangestuurd middels DMX.”

Resultaat
Dit uitdagende project heeft er op basis van een goede multidisciplinaire samenwerking toe geleid dat de Business Unit in de Ziggo Dome er op een bijzondere manier uitspringt. Een op zichzelf staande ruimte die qua uitstraling en sfeer perfect past binnen de verdere uitstraling van de concerthal.