Gemeente Steenbergen stapt over op LED

7 December, 2018

Eind 2017 werd de Prolumia Pro-Strada armaturenfamilie geïntroduceerd. Deze wordt geprezen om zijn strakke design en lichttechniek. De concurrerende prijs is een aangename verrassing. Dit heeft de interesse gewekt van de gemeente Steenbergen, welke reeds begonnen was om een groot gedeelte van zijn oude armaturen te laten vervangen door LED armaturen. Op verzoek van de gemeente is er een intensieve samenwerking ontstaan met het betrokken adviesbureau Nobralux en de installerende partij Dynniq. 

VERVANGEN
De gemeente Steenbergen is in 2017 gestart met het vervangen van lichtmasten, verlichtingsarmaturen en lichtbronnen. Dit traject dat tot 2020 loopt omvat ook de verlichting van de buitengebieden in de gemeente.
In de zoektocht naar een goed verlichtingsarmatuur voor de lichtmasten in die buitengebieden zijn de gemeente Steenbergen en adviesbureau Nobralux uitgekomen op de Pro-Strada Mini. 

Voor de doorgaande wegen is het de uitvoering die voorzien is van 30 LED’s die samen 4.600 lumen produceren en 45W verbruiken. Voor het fietspad is gekozen voor de uitvoering met 12 LED’s die 1.200 lumen produceren en 12W verbruiken.

SAMENWERKING
Thom Vermeulen, binnen Nobralux verantwoordelijk voor relatiemanagement en commerciële activiteiten voor het Zuiden van het land, is zeer te spreken over de samenwerking met Nedelko. Hij vertelt dat ze op basis van de I-tabellen die ze van Nedelko ontvingen de benodigde lichtberekeningen hebben kunnen maken. “Het lichtniveau voldoet aan alle eisen. We hebben de Pro-Strada Mini vergeleken met verlichtingsarmaturen van andere fabrikanten waaruit bleek dat de gelijkmatigheid simpelweg beter is. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding goed waardoor de keuze snel was gemaakt.”

LEVERING
De Pro-Strada Mini armaturen zijn in batches geleverd. “Dit was een goed idee”, vertelt Thom. “De installateur kan niet het totaal aantal verlichtingsarmaturen binnen één week monteren.” De nieuwe armaturen zorgen voor een aangename verlichting en verhogen het veiligheidsgevoel. Uiteraard telt ook de mening van de burger. Thom vertelt dat de burger de eindgebruiker is waarvoor je dit allemaal doet. “Op een enkele situatie na zijn er geen negatieve reacties bij de gemeente binnengekomen over dit specifieke project. We kunnen tot nu toe dus spreken van een geslaagd project.”

CONTACT
Key Account Manager Openbare Verlichting binnen Nedelko, Xander Kremer, heeft tijdens het project continu contact gehouden met de gemeente Steenbergen en Nobralux als opdrachtgevers, en Dynniq als installerende partij. Ook Kelvin Schoonen, Planner Mobility binnen Dynniq, heeft het contact met Nedelko als zeer goed ervaren. “Xander heeft bij ons op de zaak meer uitleg gegeven over de Pro-Strada Mini en het armatuur ook écht laten zien, waarbij duidelijk werd dat de onderdelen waaruit deze bestaat van hoge kwaliteit zijn. Enkele kleine problemen die zich voordeden ten tijde van de installatie werden gelijk getackeld. Wij gaan in de toekomst zeker vaker gebruik maken van de producten en diensten van Nedelko!”