Sublieme sublimatieborden bij Sonac

15 Mei, 2019

Sonac is onderdeel van Darling Ingredients en is sinds jaar en dag een goede klant van Nedelko. In het verleden zijn er al verschillende opdrachten succesvol uitgevoerd, zoals evacuatieplattegronden en een gepersonaliseerd laaddock bord. Dat is de reden dat Sonac opdracht heeft gegeven om verscheidene zaken in kaart te brengen aangaande de veiligheidssignalering. Want veiligheid gaat boven alles bij Sonac.

Inventarisatie
Eind december 2018 zijn er op het terrein van Sonac te Eindhoven meerdere inventarisatierondes gedaan, om in kaart te brengen waar het op het vlak van veiligheid aan schortte in zowel de fabriekshallen als op het buitenterrein. Hoewel het meeste in orde was, kwamen er toch een paar aandachtspunten naar voren. Een aantal fundamentele veiligheidssignaleringen ontbraken of voldeden niet aan de laatste veiligheidsnormen. Aan Nedelko de taak om hier een mooie en passende oplossing voor te zoeken, met als doel het project van A tot Z te verzorgen.

Opdracht
Na verschillende voorstellen op tafel te hebben gelegd, is er uiteindelijk gekozen voor nieuwe sublimatieborden met een garantie van minimaal 20 jaar. “Dit is de meest duurzame oplossing die Nedelko op het vlak van veiligheidssignalering kan bieden”, vertelt Product Specialist Veiligheid en Identificatie Lourens Bezemer. “En dat voor een goede prijs.” Na goedkeuring zijn er op verschillende locaties op en om het bedrijventerrein van Sonac sublimatieborden geplaatst, zodat de veiligheid gewaarborgd wordt. Aangezien Sonac actief is binnen de voedingsindustrie, zijn de borden met de grootst mogelijke zorg en volgens de gestelde hygiëne-eisen geïnstalleerd.

Sublimatie
Een prachtig resultaat, maar wat is ‘sublimatie’ nu eigenlijk? Sublimeren is het chemische proces, waarbij de inkt van de vaste fase middels verhitting direct overgaat naar de gasvormige fase. De print wordt als het ware ingebakken in het oppervlak van de speciale, voor sublimatie geschikte, aluminium plaat. Het resultaat is een heldere, levendige full colour print die kras-, temperatuur-, chemicaliën- en reinigingsbestendig is. De transparante coating die later wordt toegevoegd maakt het bord UV-bestendig. Een prachtige techniek, die ook nog eens enorm duurzaam is!