Aan 't woord: Jurgen van Zantvliet

6 December, 2018

Onder het eigen private label Prolumia brengt Nedelko sinds 2008 een grote verscheidenheid aan hoogwaardige LED verlichting op de markt. In 10 jaar tijd heeft het merk een sterke naam gevestigd binnen de elektrotechnische branche. Jurgen van Zantvliet is één van de stuwende krachten achter het merk Prolumia. Met zijn no-nonsense en hands-on mentaliteit geeft hij sinds 2009 het Prolumia pakket vorm. “En nog steeds met heel veel plezier.”

LED VERLICHTING
Jurgen van Zantvliet is een drukbezet man. Iedere dag weer werkt hij vol motivatie aan de groei van Prolumia. “Als Product & Sales Manager overzie ik het productgamma en houd daarbij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.” En die ontwikkelingen gaan snel; soms té snel. “Maar gelukkig word ik bijgestaan door een heel mooi team van professionals. Ik hou van de passie waarmee onze klanten geadviseerd en begeleid worden. Samen maken we het waar.”

IN BEWEGING
Hoewel LED verlichting pas tien jaar geleden écht voet aan wal heeft gekregen, is de verlichtingsmarkt nog steeds volop in beweging. Het Prolumia pakket wordt dan ook continu geüpdatet en daarbij uitgebreid met nieuwe producten. Zo is laatst de LED Pro-Space geïntroduceerd en wordt er binnenkort een universele retrofit-oplossing geïntroduceerd. Dit nieuwe product maakt het mogelijk om een conversie te maken van traditionele lichtlijnen naar LED verlichting, waarbij het bestaande draagsysteem behouden blijft.

“Onze armaturen zijn prachtig, maar een mooi assortiment alleen is niet genoeg”, vertelt Jurgen. “Wij willen niet enkel producten verkopen, maar een complete oplossing kunnen bieden. Oplossingen in de vorm van projecten, waarin wij alles van A tot Z voor de klant kunnen invullen. Dát is waar ik naartoe wil.” 

KRACHT
De productgroep LED verlichting is binnen een decennium niet alleen uitgegroeid tot de grootste van Nedelko, maar wordt ook nog eens als enige assortimentreeks in zowel Nederland, als in België, Duitsland én Tsjechië gedistribueerd. Daarnaast is de kracht van Prolumia dat er veel producten direct uit voorraad leverbaar zijn. Maar ook het team draagt in groten getale bij. “Doordat wij de kennis en kunde direct in huis hebben, kunnen wij snel schakelen. Daarnaast zijn de communicatielijnen met de fabrieken erg kort, waardoor er in een relatief klein tijdsbestek veel mogelijk is. Dit alles werkt zeer prettig voor de klant.”

TOEKOMST
De ambities van Jurgen zijn groot, maar hij weet dat er niet te veel in één keer moet gebeuren. Op het moment zijn er veel aanbieders op de verlichtingsmarkt, 
die ieder hun eigen prijs- en kwaliteitsniveau hebben. Helaas ziet Jurgen veel te vaak dat de prijs de doorslag geeft, terwijl de kwaliteit minder is. Hierdoor is het uiteindelijk toch niet zo voordelig als men denkt. “Het is onze taak om de perfecte prijs-kwaliteitverhouding los te laten in de markt. We slagen hier tot nu toe erg goed in”, zegt Jurgen. 

Op de vraag wat hij op korte termijn zou willen, is het antwoord simpel... “Beschikbaarheid van het volledige Prolumia pakket bij geselecteerde partnergroothandels. Van daaruit kunnen we verder bouwen en groeien als merk. Een mooi streven.”