Nedelko steunt de G-hockeyers van Hudito

16 Januari, 2019

Iedereen moet kunnen sporten en dus ook hockeyen. De KNHB zegt over aangepast hockey: "Gewoon waar het gewoon kan en speciaal waar het speciaal moet." Met deze woorden in het achterhoofd begon de Delftsche Hockey Club Hudito al in 1998 met G-hockey. Ooit begonnen ze met een groepje van acht enthousiaste kinderen met allen een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Anno nu zijn er vijf gemengde teams. Deze bestaan uit 30 jongens en 19 meiden, variërend in de leeftijd van 12 tot 34 jaar.

“De regels, technieken en tactieken zijn zoveel mogelijk hetzelfde als bij het reguliere hockey. Waar nodig passen we die aan, afhankelijk van de mogelijkheden en behoeften van de spelers”, aldus voorzitter van de G-hockey commissie René Geelhuyzen. “Het spelplezier en de gezelligheid zijn ontzettend belangrijk.” René vertelt dat het G1 achttal de laatste jaren erg succesvol is geweest. “Ze zijn twee keer op rij Nederlands kampioen geworden. Enkele spelers hebben zelfs meegedaan aan het EK Parahockey in Amstelveen.”
Nedelko draagt Hudito – en in het bijzonder het G-hockey – een warm hart toe. De passie die de spelers en trainers tonen is ongekend. Bij die passie horen teams die ook qua kleding goed voor de dag komen. Nedelko is de komende seizoenen de trotse kledingsponsor van alle G-hockey teams. We hebben ze in nieuwe trainingspakken en wedstrijdshirts gestoken. Op die manier staan ze al voor aanvang van de wedstrijd met één-nul voor. Spelplezier blijft de boventoon voeren, maar winnen is stiekem toch ook wel héél leuk!

Fotografie: Marie-Louise Boissevain