Smartflux begint waar verlichting ophoudt

2 Augustus, 2019

Sinds 2016 bedient SmartFlux jou op het gebied van openbare verlichting en de aansturing daarvan. Zo kun je jouw (bestaande) openbare verlichtingsinstallatie bijvoorbeeld statisch of dynamisch schakelen, realtime monitoren en op afstand bedienen. SmartFlux begint waar verlichting ophoudt.

Totaalconcept

Statisch schakelen van verlichting is met het oog op energiebesparing en duurzaamheid vaak niet meer afdoende. Door toepassing van sensoren, draadloze controllers, gateways en management software creëer je licht waar en wanneer gebruikers er behoefte aan hebben. En omdat het licht met het internet verbonden is, heb je er maximale controle over. Jouw verlichtingsinstallatie zorgt hierdoor voor de meest optimale veiligheid, is een stuk efficiënter en levert daardoor flinke besparingen op.

Het systeem van SmartFlux past op vrijwel alle typen (outdoor) verlichtingsarmaturen, ongeacht de fabrikant. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor ons uitgebreide aanbod hoogwaardige Prolumia armaturen.

Plug and play

Met de systemen van SmartFlux wordt een lokaal mesh-netwerk gecreëerd. Daarbij maken we gebruik van nodes en (eventueel) sensoren. De Gateway maakt het mogelijk dat dit netwerk via het internet bereikbaar is. Hierbij kan gekozen worden voor een LAN-aansluiting of een simkaart. Met behulp van API’s kun je de functionaliteit van de SmartFlux systemen integreren in bestaande (beheer)platformen. Bij SmartFlux hanteren we een open API, zodat jij als gebruiker integraal kunt blijven werken in jouw bestaande omgeving.