Flexibele kabelbescherming

26 Juli, 2022

De voedsel, dranken en farmaceutische industrie stelt hoge eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid van haar producten. Maar ook het veilige gebruik van kostbare apparatuur en machines tijdens complexe productieprocessen is belangrijk. Nedelko levert daarom speciaal voor deze sector een uitgekiend assortiment flexibele beschermslangen van Flexicon waarmee kabels eenvoudig wegwerkt kunnen worden. Dit systeem is niet alleen handig in gebruik, maar zorgt er tevens voor dat er veel tijd en geld bespaard kan worden.

Flexicon

Flexicon is fabrikant van een zeer uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig assortiment beschermslangen en koppelingen ten behoeve van het veilig wegwerken van elektrische bedrading en andersoortige bekabeling. De complete range bestaat uit metalen, metaal met kunststof mantel en volkunststof beschermslangen. Deze zijn in diverse kwaliteiten en uitvoeringen leverbaar, zoals bijvoorbeeld UV-bestendige of halogeenvrije, vlamvertragende uitvoeringen. Naast voorgenoemde beschermslangen is een breed assortiment koppelingen beschikbaar. Alle producten van Flexicon zijn montagevriendelijk, wat er voor zorgt dat er, naast het handige gebruik, veel tijd en geld bespaard kan worden.

Hygienic range

Het Hygienic Range (HR) systeem bestaat uit 10 verschillende flexibele beschermslangen voor hygiënische toepassingen, welke verkrijgbaar zijn in IP66, IP67, IP68 & IP69 uitvoeringen. De HR flexibele beschermslangen hebben een speciaal hygiënisch ontwerp en voldoen aan de EN1672-2 en EN ISO 14159 normen. Ze beschermen stroom- en datakabels tegen schade welke veroorzaakt kan worden door mechanische, elektrische of omgevingsinvloeden. Binnen het assortiment vind je ook bijbehorende hygiënische, roestvrijstalen koppelingen, verbindingsdozen en accessoires. Dit resulteert in een compleet systeem dat ideaal is voor de voedsel en dranken industrie en farmaceutische toepassingen. Alle producten zijn corrosiebestendig en vervaardigd van door de FDA goedgekeurde grondstoffen.

Efficiënte reiniging

De producten hebben een glad en gemakkelijk te reinigen oppervlak. Dit maakt efficiënte reiniging van hygiënische apparatuur en machines mogelijk, zonder het productieproces te onderbreken. Het HR systeem beschermt tegen de opbouw van microben en bacteriën en zorgt er tegelijkertijd voor dat reinigingsprocessen de werking van de apparatuur niet beschadigen of in gevaar brengen.

De voordelen van het HR systeem op een rijtje

  • Speciaal hygiënisch ontwerp
  • Hoge treksterkte
  • Glad en goed te reinigen oppervlakte
  • Corrosiebestendig
  • Hoge chemische en thermische weerstand
  • Snelle en gemakkelijke installatie

Downloads

Ook interessant? 

Bekijk de Connectabox™, een weerbestendige, ronde IP68/IP69-aansluitdoos van Flexicon. Het biedt een snellere en eenvoudigere manier om circuits en kabelassemblages met elkaar te verbinden, terwijl het superieure kabelbescherming biedt voor externe omgevingen. Connectabox™ is ontworpen om de veiligheid van bekabeling te garanderen en kabelbeheer te vereenvoudigen. De ronde aansluitdoos van 110 mm biedt een breed scala aan functies om de installatie eenvoudiger en sneller te maken.